PVC vloer onderhouden

Een PVC-vloer kan prima tegen een stootje en is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Toch moet je ook een PVC vloer onderhouden worden als je wil dat deze lang meegaat. 

Schoonmaken

Elke PVC plank of strook is voorzien van een toplaag waardoor vuil en vocht er niet direct intrekken. Een PVC vloer is dan ook makkelijk schoon houden door regelmatig stof te zuigen. Doe dit wel met een zacht opzetstuk! 

Zit er toch nog vuil op je vloer? Dweil deze dan met lauwwarm water en eventueel een klein scheutje schoonmaakmiddel. Vermeid sterke schoonmaakmiddelen zoals ammonia. 

Meubels

Een huis heb je natuurlijk om in te leven. Stoelen moeten kunnen schuiven en meubels moeten verplaatst kunnen worden. Om de kans op schade aan je vloer te verkleinen is het slim om alle meubels en stoelen aan de onderkant te voorzien van vilt. Vervang deze ook op tijd voor de beste bescherming!

Vuil en vlekken

Hiervoor geldt de welbekende uitspraak: 'beter voorkomen dan genezen'. Plaats dus een goede deurmat bij de deur zodat vuil en vocht op de mat achter blijft. Zit er toch een vlek op je vloer? Verwijder eerst het losse vuil en maak vervolgens de vlek van buiten naar binnen schoon met warm water. Voeg hier eventueel een neutraal schoonmaakmiddel aan toe.  


Flamingo
Gelasta
Group Thys
Lieverdink
Tete
Viva Floors