Laminaat vloer onderhouden

Een laminaatvloer is makkelijk in onderhoud. De vloer blijft het mooist als u regelmatig stof en vuil verwijdert. 

Schoonmaken

Een laminaat vloer is makkelijk schoon houden door regelmatig stof te zuigen. Doe dit wel met een zacht opzetstuk!

Zit er toch nog vuil op je vloer? Dweil deze dan met lauwwarm water en eventueel een klein scheutje laminaat reiniger. Zorg dat je de dweil goed uitwringt zodat er geen vocht in de planken kan trekken. Dweil met koud water, dan is de kans dat er zeepresten achterblijven het kleinst! 

Meubels

Een huis heb je natuurlijk om in te leven. Stoelen moeten kunnen schuiven en meubels moeten verplaatst kunnen worden. Om de kans op schade aan je vloer te verkleinen is het slim om alle meubels en stoelen aan de onderkant te voorzien van vilt. Vervang deze ook op tijd voor de beste bescherming!

Vuil en vlekken

Hiervoor geldt de welbekende uitspraak: 'beter voorkomen dan genezen'. Plaats dus een goede deurmat bij de deur zodat vuil en vocht op de mat achter blijft. Zit er toch een vlek op je vloer? Verwijder eerst het losse vuil en maak vervolgens de vlek van buiten naar binnen schoon met warm water. Voeg hier eventueel een neutraal schoonmaakmiddel aan toe.

Dofheid

Is je laminaat dof geworden?  Voeg een scheutje ammoniak toe aan het water. Doe dit eenmalig! Hierna glimt je laminaat weer.

Flamingo
Gelasta
Group Thys
Lieverdink
Tete
Viva Floors